Een koffiebar beginnen in Aarschot was in 2015 voor velen een “exotisch” project. “Ge kunt toch overal ne kaffe drinken?” Ondertussen zijn we zelf, en we denken ook onze klanten, heel erg blij dat we hebben doorgezet en dat we iedere dag samen kunnen lachen, mijmeren, zagen, vloeken en heel soms een traantje kunnen laten bij een kop koffie, thee of wijntje.

Eigenlijk waren we al jaren verliefd op het gebouw. Toen we na een plezante avond met vrienden ergens in de Ardennen ’s morgens wakker werden hadden we plots een akkoord om de voormalige ‘Expo’ te kopen. Wij blij. Tot we de omvang van de renovatie zagen. Wij minder blij. Nu, achteraf gezien was het een kleine inspanning voor het behaalde resultaat. Iedere morgen als we binnenstappen en de geur van koffiebonen ons tegemoet komt dan kijken we eens rond en dan zijn we gelukkig. “Dat hebben we goed gedaan.”

Voor de verlichting hebben we het ongelooflijke geluk gehad om 2 kunstenaars te vinden die hun licht wilden laten schijnen op ons project. Boven onze toog kan je de luster van Wilfried De Cock uit Rillaar bewonderen. De lampen zijn handgemaakte mokken en het geheel hangt vol met mannetjes die op één of andere manier iets met koffie, wijn of taart te maken hebben. Prachtig.

De verlichting achteraan in de koffiebar is van de hand van Jan De Cock. Jan is een Brusselse ket die onder andere gekend is voor zijn sculpturen gemaakt van houten spaanplaten. In het verleden exposeerde hij al in het MoMa in New York City en in het Tate Modern in Londen.

Zoals we ergens anders op deze website al schreven zijn jullie het allerbelangrijkste. Wie je ook bent en hoe je er ook uitziet, bij ons is iedereen welkom en het is ons doel om op zijn minst een kleine glimlach op je gezicht te toveren. Toegegeven, het is niet altijd even makkelijk, en iedereen heeft wel eens een mindere dag. Geloof ons, die kop koffie smaakt zoveel beter als je lacht.

Tenslotte zijn we heel erg fier dat we kunnen samenwerken met Futsal Project Aarschot. Deze zaalvoetbalploeg heeft binnen haar organisatie een G-sport ploeg opgericht en dat willen wij graag ondersteunen. De vreugde en de berichtjes bij een gemaakte goal of overwinning zijn onbetaalbaar.